Feb 282018
 

Cornet OakedWederom zo’n prima Belgisch bier uit het rijke assortiment van dit slag bieren.

Het fraaie verhaal dat bij dit bier behoort luidt als volgt.
Ergens in de 17e eeuw was er ene Theodoor Cornet rentmeester op kasteel Diepensteyn en diens heer was een verre nazaat van ridder Salomon de Maldeghem. Deze liet Theodoor een speciaal zwaar bier brouwen bij brouwerij Den Hoorn in Steenhuffel, ter ere van hemzelf en zijn gasten, te bewaren in eikenhouten vaatjes. Dit verhaal – wat er ook van klopt – gaf een andere brouwerij met bijna dezelfde naam: De Hoorn, later weer het idee om een mooi blond bier te gaan brouwen met de naam van Theodoor op het etiket. Voornoemde Ridder Salomon staat ook op het etiket afgebeeld als eerbetoon aan hem. Het verschil met het oude bier is dat de eikenhouten vaten nu vervangen zijn door eikenhouten snippers tijdens het brouwen zelf.

Vandaar dus de zacht-zoete vanillesmaak in het bier. Het is een bovengistend bier met 8,5 % alcohol, dus lekker stevig. Stevig blijkt ook de schuimkraag te zijn en dat vind ik heerlijk om in te happen, voordat je maar aan het eigenlijke bier toekomt.
Fijn dorstlessend en met een zachte, fijne hopsmaak als blijvende herinnering na afloop.

Dus of je zelf nu een ‘ridder van de Goede Smaak’ bent of niet, smullen doe je er toch wel van!

€1,50 bij Supermarkt en Slijterij

 Posted by at 15:19

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)