May 072018
 

Zo’n twintig jaar geleden begon men in Zuid_Afrika aan een nieuw soort cider en dat groeide uit tot een prima succes. Zo konden wij hier in Nederland een tiental jaren later ook van deze verfrissende drank gaan genieten. Intussen wordt de cider in licentie in België vervaardigd, maar dat maakt voor de smaak niks uit.

Laatst, tijdens die onverhoedse zomerse hitte, kwam ik dit grappige, wánt doodeenvoudige, flesje tegen in de winkel. Het zag er aantrekkelijk uit, dus dat moest dan maar eens geprobeerd worden. Ik moet zeggen dat het zeker niet tegenviel: een goudgele, bruisende drank in het glas, die (allicht) naar verse appeltjes geurt. In de smaak lenteachtige indrukken, met een mooi evenwicht tussen zacht zoet en zacht zuur. Volgens opgave is het een mengsel van Granny-Smith en Pink Lady appels en zit er 5% alcohol in. In feite dus een héél fris wit biertje – zonder schuim maar mét bubbels (en dus niet geschikt voor kinderen, dit ‘appelsap’!).

Overigens zou je het met een part citroen in de hals van de fles moeten drinken, maar hoe je dat in vredesnaam zonder hopeloos te knoeien zou moeten doen, is mij een raadsel. Knijp maar wat citroensap in je glas, liever, of laat het gewoon achterwege. Lekker fris is het hoe dan ook. Laat de zomer maar komen.

Geschikt als aperitief en als zomers drankje pur sang.

€2,- bij Jumbo en online

 Posted by at 13:40

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)