Jan 222018
 

Grimbergen TripleDit is ook weer zo’n vermaard abdijbier! Ontstaan in de 12e eeuw door Norbertus in de Brabantse plaats Grimbergen (Vlaams-Brabant, wel te verstaan, hè). De abdij stond bekend voor z’n grote gastvrijheid en menig passant werd daar getrakteerd op het heerlijke abdijbier. Getrouw gaven de monniken het recept eeuwenlang door aan de volgende generatie, ook al werd de abdij meerdere malen door brand verwoest. Aan dat laatste herinnert ons nog steeds het etiket: behalve de feniks – de mythische vogel die herrijst uit z’n as na verbranding – staat er ook de Latijnse tekst ‘Ardet nec consumitur’ ofwel ‘brandt, maar vergaat niet’. Reeds in de Franse Revolutie werd het klooster opgeheven en verdween de brouwerij. Pas in 1958 nam een bestaande brouwerij de productie weer ter hand en na enkele overstappen komt het nu uit Brouwerij van Alken. Weliswaar heeft de commercie toegeslagen, maar gelukkig worden de oude recepten in ere gehouden, gelukkig maar voor ons!

Hoe dan ook: een mooi geel bier schuimt in je glas, met een lichte ambertint erbij. In de smaak bespeur je heerlijke hopsoorten en de kenmerkende kandijsuikersmaak. De geur is fijn bloemachtig en lekker verfrissend. Stevigheid is er ook: 9% alcohol. En van de smaak kun je ook heerlijk lang nagenieten – wat wil je nog meer?

ca. €1,20 bij supermarkt en slijterij

 Posted by at 16:04

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)