Dec 112017
 

Voor alle zekerheid gezegd: een Trappist bier is geen apart biersoort, maar een herkomstaanduiding, namelijk dat dit bier op een abdij is gebrouwen door de kloosterorde zelf en ten bate van hen zelf of van sociale werken. Zo bestaan er momenteel 11 officiële Trappistmerken, die tezamen zo’n 40 bieren produceren. Eén daarvan is deze Zundert Trappist van brouwerij Abdij Maria Toevlucht te Zundert, die er sinds 2013 bij is gekomen en daarmee het tweede Nederlandse Trappistenbier is (de eerste is de brouwerij van Abdij Koningshoeven).

Amberkleurig schuimt de Zundert in het glas (het liefst schenk je dit in een typisch wijde bokaal) en snuift een lekkere bloemige lucht en kruidigheid. Daarna komen de fijne bittere hopsoorten aan bod in de smaak plus de lichte zoetheid. Het bier is fraai in balans daardoor en blijft boeien tot de laatste druppel.

Het is een nagistend bier, dus vlak voor het bottelen wordt er nog wat extra gist en suiker toegevoegd, waardoor het bier op fles opnieuw een gisting ondergaat. Voorzichtig uitschenken dus, dit 8% bier, en vooral niet te koud drinken, dan komen geur en smaak het best tot z’n recht.

Een aanwinst voor de abdijbieren en iets om heerlijk van te genieten voor ons allen.

€1,95 bij Supermarkt en Slijter

 Posted by at 11:49

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)