Mar 252019
 

Wie België zegt, zegt: bier!
Wie België zegt, zegt (o.a.) Antwerpen/Anvers!
Wie Antwerpen+bier zegt, zegt (zéker) De Koninck.

Tenslotte is dit de laatst overgebleven stadsbrouwerij hier en stamt al van rond 1830, maar maakt tegenwoordig deel uit van een aantal brouwerijen rond Duvel Moortgat. Vermaard is natuurlijk de combinatie van deze bijzondere stad met het ‘Bolleke’ (ofwel: een bolleke Keuning), getapt/geschonken in z’n typische bolvormige, wijd uitlopend glas, ruim en gul als het bier zelf.

Voor het wat zwaardere soort, maar verder van dezelfde klasse, neme men deze Tripel. Ook dit bier bezit een mooie, volle schuimkraag, maar nu bovenop een goudgeel gekleurd bier (in plaats van de amberkleur van het bolleke). Dezelfde hop wordt hier gebruikt bij het brouwen (Saaz-Saaz, voor de kenners), maar het alcoholgehalte bedraagt ditmaal 8% (tegenover de 5,2 van het bolleke).

Het gouden bier heeft een volle, kruidige smaak en bezit ondanks z’n pittige alcoholgehalte toch een licht frisse toets, met een fijn zoetje.
Ik vind het een fijn, verfrissend, maar verraderlijk stevig bier, dus al nodigt het uit tot meer, kijk wel beetje uit als je de weg nog op moet!

€1,50 bij Jumbo

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)