Oct 232021
 

Helemaal uit de ‘hak’ van Italië komt deze rode wijn, gemaakt uit de bekende blauwe druif Primitivo, die de laatste jaren steeds meer in de aandacht staat, niet in de laatste plaats door de vriendelijke prijsstelling. Daarnaast staan deze wijnen te boek als lekker, toegankelijk.

Deze Primitivo uit de streek Salento voldoet hieraan perfect. Heerlijk gul en rond van smaak, met veel braam erin plus indrukken van chocolade en wat vanille. Zelfs iets van leer is in de geur terug te vinden, dus: een klein zuurtje, wat pittigs en licht bitter.  Het geheel dan ook harmonieus en rijk van indrukken. Als je dan weet dat de wijn een diep donkerrode kleur heeft, een blijvende smaak heeft, met tegelijk een volle en een straffe indruk, én dat hij qua begeleider van gerechten een uitstekende allemansvriend is, dan weet je dat je hier een degelijke, fijne wijn in handen hebt, die iedereen zal plezieren.

 

 

Geschikt bij: alle vlees en pasta’s, en ook bij groenteschotels. Los gedronken evenmin te versmaden!

€8,- /aanb. €6,- bij Jumbo en online-winkels

DrankDrank

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)