Jun 162021
 

Deze keer een smakelijke rode Italiaanse wijn, van Sicilië voor de verandering. Daar werkt men hard aan het ontwikkelen van een grote wijngemeenschap van lokale wijnbouwers, die in het westen van Sicilië is opgebouwd rondom de plaats Menfi. De naam Inycon is trouwens de oude Griekse naam voor deze stad. Het overkoepelende wijnhuis heet Cantine Settesoli en bezit zo’n 6000 ha grond. Elke verbouwer teelt op maximaal 3 ha. een druivensoort die het beste bij de ligging, klimaat en grondsoort past. Men teelt er in totaal maar liefst 32 verschillende druivensoorten. Duurzaamheid, milieu, maar ook het winnen van meer toerisme staan hoog in het vaandel vandaag de dag. Het oude beeld van dit eiland is dus zeker aan het veranderen!

Deze mooie Merlotwijn is een van de betere resultaten van alle inspanningen. Precies zoals van een Merlot verwacht mag worden overheersen de zachte smaken en geuren van bessen met pruimen vermengd. Iets van kruiden zit er ook wel in. De rode kleur is donker en gloedvol, net zo passend als de kleur van het etiket overigens. De wijn is zacht en soepel, heeft daarbij een evenwicht met stevigte en tannines.

Prettig is de kennismaking bovendien omdat de prijs momenteel extra aangenaam is.

Geschikt bij: eigenlijk alles tussen pasta’s en wild in; ook goed bij wit vlees

€5,50 (Norm. €10,60) bij Gall&Gall

DrankDrank

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)