Jul 102014
 

flagstone

Zuid-Afrika is de ‘leverancier’ van deze opmerkelijke Viognier-wijn. Deze druif heeft de laatste jaren een grote reputatie opgebouwd vooral vanwege z’n bijzondere smaak. Ook de geur bezorgt je een goede bloemenimpressie, maar het meest opvallend is toch die abrikozen- of perzikensmaak – één van de bekendste eigenschappen van deze Viognier.

Onder de naam Flagstone timmert wijnbouwer Bruce Jack goed aan de weg en, om de druif in kwestie een betere bekendheid te geven, heeft hij de subnaam ‘Word of Mouth’ bedacht, oftewel: ‘Mond-tot-mond’. De bedoeling daarvan is natuurlijk helder. Deze blog draagt er in feite ook aan bij, en met plezier in dit geval. Weliswaar is de wijn niet goedkoop, maar dat kan er in dit geval wel mee door, vind ik. Deze lichtgele witte wijn geeft een enigszins zoete en tegelijk friszure indruk.

Geschikt bij: visgerechten, pittige pasta’s en zeker ook als aperitief

€10,- bij Jumbo

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)