Jul 222014
 

yealandsSteeds meer zien we wijnbouwers hun best doen om milieuvriendelijk te verbouwen, onder toepassing van geen of weinig gif, en bovendien zo energiezuinig als maar mogelijk is. Zij dragen die werkwijze ook graag uit, want ze weten dat veel klanten dit op prijs stellen en er dan ook wat extra voor over hebben. Mits, allicht, de kwaliteit hoog blijft.

In het geval van deze Nieuw-Zeelander zijn beide kanten uitstekend vertegenwoordigd. De familie Yealand uit het Marlborough-district is er trots op wijnen te produceren die alle milieu-aspecten respecteren en tegelijkertijd een hele hoge kwaliteit bieden. Het resultaat mag er zijn! Deze Pinot Grigio ruikt zuiver naar bloemen en smaakt lekker naar peren, en ook wat naar noten (het lichte bittertje!) en honing (het straffe zoetje!). De wijn is fraai in balans en heeft een prima afdronk. Dit is trouwens ook een goede wijn om los te drinken.

Goed als aperitief en bij: kip, varkensvlees, vis en schaaldieren.

€7,- à 10,- bij Gall&Gall (afhankelijk van je korting daar)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)