Feb 142017
 

Rond de jaarwisseling had de Hema deze uitstekende dessertwijn in hun pakket. Sinds enkele weken is deze gouden jongen voor een €1,5 voordeliger prijs verkrijgbaar, en daarom wil ik ‘m nog even behandelen.

De ene dessertwijn is de andere niet, zo leert me de ervaring: vaak zijn ze érg zoet en niet bijzonder van smaak, bijvoorbeeld. Maar er zijn uitzonderingen en deze G7 is er zo eentje. G7 staat dan voor ‘de 7e generatie’, namelijk van de wijnverbouwende familie in Chili die deze wijnen produceert, al vanaf 1825. De wijn is samengesteld uit 50% Sauvignon Blanc, 25 %Viognier, 15% Gewürztraminer en 10% Riesling, en die brengen allemaal zo hun eigen kwaliteit en kenmerken in, terwijl de late oogst het suikergehalte, de smaak en het alcoholpercentage verhogen.

De wijn geeft de indruk van bedwelmend geurende bloemen en verzadigde zoete vruchten, zoals abrikozen en papaya, zonder al te zoet te zijn. Er is een goede balans met de straffe, enigszins kiezelige smaak van de wijn, dus met de ‘zuren’ zit het ook wel goed. De fijne nasmaak is bovendien een lekker extra!

Deze halve liter is als een kostelijke nectar, die je wel goed gekoeld (maar niet ijskoud) moet drinken om alle geuren en smaken tot hun recht te laten komen.

Prima als dessertwijn apart, of bij kaasjes, of bij toetjes die goed een zoete begeleider kunnen hebben.

€6,- (1/2 L.) 13,5% bij Hema (in de winkels, online niet meer)

 Posted by at 10:33  Tagged with:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)