Mar 312017
 

constantia
Verrukkelijke Sauvignon Blanc wijnen kennen we goed uit Frankrijk en zeker ook al een flink aantal jaren uit Nieuw-Zeeland, maar ook Zuid-Afrika kan er wat van, getuige deze strogele kanjer. Hij is afkomstig van de zogeheten Westkaap en Constantia is de regio met een heerlijke aanvoer van koele wind vanaf de Atlantische Oceaan. Het wijnbouwgebied bestaat al eeuwen en was ook aan de Europese hoven al goed bekend.

Na de oogst (die nu net achter de rug zou moeten zijn voor de 2017-jaargang) laat men de ontsteelde en gekneusde druiven in roestvrijstalen tanks gisten. Daarna is er 4 maanden rust, op de droesem, voorafgaand aan het flessen. De wijn ruikt fijn naar meloen en passievrucht en bezit die typische kiezelachtige smaak van deze druivensoort, wat het een aangename droogte verleent. Heerlijke fris en een haast zomerse indruk.

Zoals altijd bij goede witte wijn: koel drinken, ja, maar niet ijskoud, graag, dan komen geur en smaak het best tot z’n recht.

Geschikt als aperitief, en bij allerlei salades, bij vis- en zeevruchtgerechten en bij bijv. asperges e.d.

€9,- (normaal €12,-) bij Gall&Gall

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)