Apr 062017
 

monsalaia
Een witte Italiaan deze keer, meer in het bijzonder: een Siciliaan. De wijn is vervaardigd uit de Grillo-druif *) en dat is best opmerkelijk, aangezien deze druif meestal tot een bijrol is veroordeeld. Hij geeft andere druivensoorten wel zijn specifieke eigenschappen, maar speelt dan nooit de hoofdrol. Dat is hier dus een keertje helemaal anders, omdat de Siciliaanse wijnmakers eens goed aan de slag gingen met dit druivenras – en met opmerkelijk goed resultaat, vind ik. Met je neus boven de lichtgele wijn geurt het al heerlijk naar abrikoos en vergelijkbaar zomerfruit. Ik trof diezelfde vruchten ook aan in de smaak, samen met wat citrus-frisheid en iets zacht zuurs, wat nu en bij warm weer uitstekend zal bevallen.
Een evenwichtige wijn voor een fijne prijs, waarmee je iedereen een plezier doet.

Geschikt bij: als aperitief en bij vis- en schaaldiergerechten; ook salades. Wat kruidigheid kan deze wijn vast prima verdragen.

€5,50 bij Super

*) Voor wie het nog niet weet. Spreek grillo uit als: kriejo, met een zachte k aan het begin (zoals in het duitse ‘genug’); met de klemtoon op ‘krie’ en met Italiaanse zangerigheid, natuurlijk!

  One Response to “Monsalaia Grillo 2015”

  1. Jazeker, dit is een hele goede witte wijn!!! Zeker voor de prijs welke door de Plus supermarkt gehanteerd werd, € 5,49. Echter helaas uit de markt genomen bij de Plus supermarkt. Wie weet waar deze wijn te koop is? Graag mail naar: ruud4865@gmail.com
    Bij voorbaat dank.
    Ruud

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)