Apr 182017
 

Het blijft een bijzondere streek, de Elzas, daar feitelijk tussen Frankrijk en Duitsland in. Na alle gedoe in het verleden is het niet meer duidelijk waartoe het nu eigenlijk behoort, dus is het het beste de inwoners zelf te volgen: wij zijn Elzassers!

Bijzonder en eigenzinnig zijn ook de wijnen daar, vervaardigd van de diverse witte druivensoorten waaraan deze streek zo rijk is. Deze wijn is van de Pinot Blanc druif uit de streek Ammerschwihr nabij Colmar, één van 51 geklassificeerde wijngebieden van de Elzas. Hij heeft een aangenaam karakter (zonder bubbeltjes als je daaraan twijfelen mocht) en geurt heerlijk naar zoete zomerbloemen. Hij heeft bovendien een zachte smaak als van lychees en abrikoos tegelijk. De wijn is zachtaardig van karakter en zal dan ook de meeste drinkers goed bevallen. Hij kan ook bij allerlei lichte gerechten.

Geschikt bij: kip en ander gevogelte, vis, lichte groenteschotels (asperges bijv.), lichtgekruide pasta’s en salades

€7,- (€7,70) bij Gall&Gall

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)