Jan 262017
 

sancerre

Cave des Vins de Sancerre, dat is de enige aanduiding op deze fles van de Lidl betreffende de oorsprong. Natuurlijk is dit heus wel duidelijk een Loire-wijn, maar de toelichting hád wel iets uitvoeriger mogen zijn wat mij betreft. Nu moet je maar raden naar het eventuele Château, Domain of de Propriétaire. Het komt vast omdat deze supermarkt zelf in het groot inkoopt en vervoert en daarmee allerlei tussenhandel uitsluit.

De kwaliteit is ondertussen dik in orde, al zijn alle typische kenmerken van de Sancerre hier wat licht aanwezig. Vanouds (en dat in deze streek ook écht oud, al zo’n 1500 jaar) is de Sauvignon Blanc de belangrijkste druivensoort van deze streek, die door de aanwezige grondsoorten (klei, kalksteen, silicium) een typische smaak geeft aan de wijn. Overigens is deze druivensoort nog ‘maar’ een dikke eeuw hier aangeplant, nadat de originele Pinot Noir aan de druifluis ten onder was gegaan.

Bij deze wijn vond ik duidelijk de minerale smaak aanwezig, naast citrus en iets van jasmijn in smaak en geur. Een fijn en zacht zuurtje maken het geheel lekker af.

Geschikt bij: alles uit zee, wit vleesgerechten, paté

€10,- bij Lidl

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)