Jun 152015
 

gooseislandSoms struikel je zomaar over iets onbekends, iets exotisch en dús de moeite van het proberen waard. Zo verging het me ook met dit tarwe-ale uit Chicago, Amerika.

Intrigerend daarbij vond ik met name die aanduidingen ‘312’ en ‘Goose Island’. Blijkt dat er midden in de stad, in de gekanaliseerde rivier die dwars door Chicago loopt, een eiland is uitgespaard, een beetje à la het Ȋle de la Cité in Parijs. En dat eiland heet dan Goose Island, één keer raden waarom. En dat ‘312’ is het telefoon-netnummer van Chicago, vandaar. Overigens is de brouwerij nu overgenomen door Anheuser-Busch, reden waarom de bieren nu ook meer bij ons te verkrijgen zijn. Om het internationale karakter van de brouwerij goed te benadrukken wil men als verkooptrucje nu de naam veranderen in 011, de internationale landcode (vanuit Amerika naar elders).

Intussen hebben we een fris smakend, licht oranje-geel gekleurd biertje, een ale, qua smaak erg aantrekkelijk en mooi in balans. Uit tarwe- en gerstemout samengesteld en wazig van aanblik doordat het ongefilterd de fles ingaat. Het alcoholgehalte is slechts 4,2%, maar de inhoud is op z’n Amerikaans: 12 fl. oz. en dat is dan 355 ml., dus iets meer dan bij ons: 30 of 33 cl.

De moeite zeker waard om eens te proberen, vooral op een warme dag in je luie stoel! En dan zijn er nog zo’n 15 soorten bier van deze brouwerij – word ik toch benieuwd naar…

€1,90 bij Jumbo, ook Goose Island IPA verkrijgbaar, en bij AH

  One Response to “Goose Island 312 Urban Wheat Ale”

  1. […] Goose Island 312 Urban Wheat Ale […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)