Oct 022014
 

helix1De HELIX schroefdop kurk is een nieuwe ontwikkeling in de wijnwereld. Importeur van Portugese wijn Ansari Wines introduceert samen met de Portugese kurkproducent Corticeira Amorim en de glasproducent Owens-Illinois een heel bijzondere kurk. Geen milieu-onvriendelijk kunststof of metalen schroefdop maar een fles met een echte kurk die net als een schroefdop heel simpel te openen is. Geen kurketrekker nodig. Ook is de wijnfles weer goed af te sluiten met deze HELIX schroefdop.

De flessen worden speciaal gemaakt want de schroef zit aan de binnenkant van de flessenhals. Het is dus niet zo dat alle wijnflessen vanaf vandaag zomaar met deze bijzondere kurken schroefdop afgesloten kunnen worden.

Kurk is een biologisch afbreekbaar natuurproduct en veel milieuvriendelijker dan de plastic kurk. Veel consumenten geven ook nog altijd de voorkeur aan een wijnfles met een kurk. In Nederland wordt deze schroefdop kurk geïntroduceerd in combinatie een een nieuwe Portugese wijn; 5 Estates. Bedoeling is uiteraard om uiteindelijk veel meer wijnflessen te voorzien van deze innovatieve en handige kurk.

Vooralsnog zullen we de HELIX schroefdop kurk dus tegenkomen op Ansari Wines. Een jong en dynamisch bedrijf dat zich bezig houdt met importeren en verkopen van kwaliteitswijnen uit Portugal. Omdat Ansari Wines rechtstreeks van wijnboeren importeert kan men hoge kwaliteit bieden voor een scherpe prijs.

Ongetwijfeld zullen wij van zowel de HELIX schroefdop kurk als van Ansari Wines nog veel horen. Of liever gezegd, proeven.

  One Response to “HELIX schroefdop kurk”

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)