Jan 122015
 

rijkejeneverEr zijn mensen die denken dat food- en wijnbloggers veel gratis flessen krijgen. Dat is niet juist. Slechts zelden ontvangt de wijnschrijver van Culinette een paar proefflessen wijn of andere drank. En soms ook hele kleine proefflesjes. Zie als voorbeeld de foto die ik maakte van het gekregen flesje Hooghoudt Rijke jenever no. 24. Geen reden om een stukje over te schrijven zou je zeggen. Toch wel. Het ontvangen product hoeft niet in verhouding te staan met het stuk dat je erover schrijft. Het gaat erom dat je de consument (en dus de lezers van een blog) informeert over wat er zoal te koop is en dat je dat naar alle eer en geweten doet zonder te kijken naar prijs/schrijfverhouding zoals ik dat noem. Tja, de professionele wijnschrijvers. Die ontvangen heel veel gratis flessen. Maar dat is een heel ander verhaal.

Enfin, Hooghoudt Rijke Jenever no. 24. Twee glaasjes zaten er in het flesje en dat is voldoende om een oordeel te vormen over deze bijzondere jenever. Met een alcoholpercentage van 35% geen kinderachtig drankje. Heel geurig en bijzonder van smaak want in deze jenever tref je de smaken aan van jeneverbes, vlierbloesem, jasmijn, kamille en lavendelbloesem. Klinkt een beetje likeurachtig denkt u? Niets is minder waar. Het is wel degelijk een hele fijne jenever gestookt met graanalcohol van Franse wintertarwe. Wij nipten voorzichtig aan onze glaasjes en genoten van deze bijzondere verfijnde jenever.Volgens de website van Hooghoudt ook lekker in een mix met tonic en een komkommerschijfje. Dat zullen we deze zomer zeker eens proberen. Vooralsnog drinken wij deze jenever puur en ijskoud. Is het flesje dan nog niet leeg? Zeker wel, maar wij kopen gewoon onze eigen drank en dus op naar de slijter!

Meer weten over Hooghoudt? Op zaterdag 24 en zondag 25 januari zijn ze open voor alle liefhebbers die het ambacht en werkproces van Hooghoudt van dichtbij willen zien. Kijk op de website van Hooghoudt voor meer informatie.

€17,29 per 70 cl. bij de slijter

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)