Nov 072019
 

Wat een vondst om vijgen toe te voegen aan je bockbier! Ik weet niet wie hiermee het eerst begonnen is – en mogelijk is dat ook niet meer goed te achterhalen, al zal het idee door meerdere brouwers worden geclaimd – maar het is een hele trefzekere oplossing voor het altijd aanwezige gevaar dat Bockbier met gewone suikers simpelweg te zoet wordt gemaakt. Dat was tenminste altijd mijn indruk door de jaren heen, reden waarom ik graag op zoek blijf naar bo(c)kbier dat aanvaardbaar en evenwichtig zoet is, en niet smaakt alsof de bruine-suikerpot erin is omgevallen.

Natuurlijk waren er al eerder bokbieren met vijgen (of met dadels of rozijnen, enz.), maar de jongens van Kompaan hebben zeker een eigen, prima versie afgeleverd! Kompaan Bocks is echt zo’n bier dat niet alleen de lekkere smaak van goede hop en (dus) het zoet van vijgen samenbrengt, maar met z’n 7,5% alcohol ook een evenwichtige stevigte bezit. Ook blijf je lekker lang het verfijnde zoet naproeven in je mond, iets wat altijd getuigt van goede kwaliteit.

Nog wel een kleine kritische noot bij de website van Kompaanbier.nl, voor de moedige brouwers Jeroen en Jasper: licht de afzonderlijke bieren echt toe i.p.v. alleen een fotogalerij te tonen, én houdt alles strikt in één taal, liefst Nederlands, met een aparte optie voor de Engelse versie.

€2,50 bij slijterij en supermarkt

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)