Oct 082014
 

lowenweisseUit München komt dit echte ‘Löwenbräu’, een al lang bestaand witbier. Tijdens het Oktoberfest in Zuid-Duitsland kun je echt niet om dit bier heen, want deze brouwerij is daar al jarenlang zéér aanwezig.

De Löwenweisse is een tarwebier van zogeheten hoge gisting en men gebruikt naast de gerstemout ook pakweg voor de helft tarwemout. Het is juist het gist (de Hefe, dus) die er de speciale fruitige en kruidige smaken aan geeft. Er zit niet bar veel hop in dit bier en het is daardoor niet zo bitter. Ook wordt er niet kunstmatig suiker aan het proces toegevoegd. Hierdoor blijft het alcoholpercentage beperkt, in het geval van de Löwenweisse tot 5,2%.

Mijn algehele indruk van dit bier is: lekker zacht en verfrissend; met z’n halve liter inhoud en zijn niet-zoete karakter is-ie ook prima dorstlessend. Hij drinkt vlot en makkelijk weg.

€1,50 voor 0,5 L. (of €1,20 per blik) bij o.a. Jumbo

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)