Aug 262014
 

texelsWie Texel zegt, zegt Waddeneiland, zee, vakantie, natuur en schapen, maar dat dit prachtige natuurgebied ook een heerlijk speciaalbier voortbrengt, is toch heel wat minder bekend.
Toch liegt bijv. de Texelse Triple er niet om: meteen vanaf de eerste slok van deze zware blonde springt je de bittere hop tegemoet, verrukkelijk gewoon. Het bier heeft ook een klein beetje zoet en een zuivere, krachtige smaak. Kennelijk geeft het gebruikte duinwater er het zachte karakter aan, door het gebrek aan kalk natuurlijk. Het toegepaste speciale gist doet de rest. Of je een abdijbier achterover slaat!
Het bier gist na op de flessen, want die worden ongefilterd gevuld. Daardoor is er residu onderin de fles, maar dat hoort er gewoon bij en kan gewoon worden meegedronken. Daar krijg je alleen maar extra vitamine B van binnen – altijd goed!
Aanbevolen voor echte speciaalbier genieters, die van een goed bittertje houden.
Wil je de brouwerij bezoeken dan kan dat ook, maar dan moet je wel de boot nemen om in Oudeschild op Texel te komen. En da’s ook geen straf! Info op Texels.

€1,90 bij (bijv.) Mitra

 Posted by at 10:56

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)