Mar 052014
 

roggejeneverDat bleek een echte verrassing: na de bekendere jenevers van het ‘huis’ Van Kleef uit Den Haag, zoals de Oude Jenever waarover ik al eerder schreef (Van Kleef Oude Jenever), werd me een ander soort jenever aangeraden, de Rogge Jenever. Eerst even proeven, graag, want zo gaat dat daar aan de Lange Beestenmarkt 109 in de Hofstad: altijd valt er wel wat te genieten in van die superkleine borrelglaasjes. Dat formaat is helemaal niet erg, hoor, want zo kun je in kort bestek de fraaiste jenevers en likeuren testen! Nou, die Rogge Jenever hakte er meteen stevig in, zo klein als het glaasje ook was. Dus daarvan moest een mooie kruik mee naar huis.
Ook daar bleek het een geweldige jenever te zijn, waar je maar beter bij kan gaan zitten, als je er tenminste een goed glas van wilt genieten: de smaak is uiterst indringend en de nasmaak enorm, en door het gebruikelijke alcoholpercentage voor echte jenevers ‘staat’ het ook in de maag, en vrijwel onmiddellijk! De heerlijke roggesmaak met de kruiden samen vormen een prachtige jenever. Zoals wel blijkt: je moet wel tegen een stootje kunnen, maar dan word je ook rijkelijk beloond.

Ca. € 20,– bij Van Kleef

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)