Dec 192016
 

Apulië, oftewel Puglia, is een streek in het zuidoosten van Italië en beslaat daar zowel hiel als hak van de denkbeeldige laars die we allemaal zien in het Italiaanse landkaart. Hier heerst ‘s zomers vaak een gloeiend heet klimaat, waarin dan ook zeer rijpe en straffe druiven groeien.

Uit de rassen Primitivo en Nero di Troia heeft men deze donkerrode wijn samengesteld, en, eenvoudig of niet, goedkoop of niet, er stáát wel iets in je glas: kruidig geurig, pittig en straf, smakend naar rijpe rode vruchten en goede specerijen. Ook de tannines, het zuurtje, zijn volop aanwezig en met 14,5% is deze jongen bepaald sterk te noemen.

Hierbij kun je dan ook prima niet alleen de eenvoudige pasta’s en lasagna’s gebruiken, maar gerust ook de Italiaanse schnitzel, de saltimbocca. Zelfs een goede biefstuk zal er niet bij misstaan! Als losse ‘borrel’-wijn zou ik er wel wat lekkere hapjes, de antipasti, bij serveren voor het noodzakelijke evenwicht voor de tannines.

Een verrassend sterke wijn, voor een zacht prijsje.

€4,- bij Lidl

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)