Jan 252021
 

Chardonnay-wijnen kennen we allemaal wel, denk ik zo, en we menen al gauw de specifieke smaak en geur van deze wijn goed te (her)kennen. Maar dan blijkt dat niet elke wijn van deze druivensoort hetzelfde smaakt. Hierin komen zekere verschillen voor. Alleen al het land van oorsprong, en daarmee de verschillende terroirs (de grondsoorten met hun microklimaat en al), veroorzaken verschillen in de smaak en het karakter van de wijn. Daarom ook verschillen de Chardonnay’s van bijv. Frankrijk en (in dit geval) Australië nogal van elkaar.

Deze Chardonnay is afkomstig uit het Zuidoost-Australische wijngebied bij de Murray Darling. Deels wordt de rijping van de wijn op eikenhouten vaten gedaan, de rest in roestvrije tanks. Met name in het zuurtje vind je deze ‘opvoeding’ terug: het krijgt er wat meer body door en een lichte vanille-indruk. Overigens smaakt en geurt de wijn prettig naar frisse peren/citroenen en is er een indruk van tropische vruchten. En het grappige is nu dat deze, op zich bekende, eigenschappen tóch iets anders overkomen dan bijv. in de Franse versies. In het algemeen vind ik de Australiër een slag frisser en meer uitgesproken.

Een heerlijke wijn om ofwel zó te drinken, ofwel bij diverse maaltijden te schenken. Die laatste mogen eventueel flink aan de vette kant zijn, want het aanwezige zuurtje pakt dat wel aan! Voor deze kwaliteit heeft de wijn bovendien een prima prijs gekregen.

Geschikt bij: licht of wit vlees, vis en vegetarische gerechten.

€8,- bij Jumbo

DrankDrank

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)