Jan 132014
 

vinasdebarrancasToen de druivensoort Malbec nog alleen maar met andere druivenrassen werd gemengd om heerlijke wijnen samen te stellen viel hij ons verder niet zo op. Bijvoorbeeld in de bekende Haut-Médoc wijnen in de Bordeaux-streek wordt hij veel gecombineerd met Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. Pas toen dit druivenras vooral in Zuid- Amerika veel werd verbouwd en er wijn van alleen deze druif werd geproduceerd, begon hij apart op te vallen. Zo’n wijn van een enkelvoudig druivenras heet overigens een cépage-wijn *)

De Viñas de Barrancas smaakt precies zoals een pure Malbec hoort te smaken: krachtig! Je moet wel tegen een stevige smaak kunnen, want je kunt er niet omheen, maar dat vind ik helemaal niet erg. Zeker bij stevig roodvlees of andere gerechten met een uitgesproken smaak vind ik deze wijn uitstekend tot zijn recht komen!

De kleur is heel donker (haast paars), en de wijn heeft een prima, zuivere geur. Iets van bramen kun je hierin terugvinden en zelfs een kleine tinteling op de tong is waarneembaar. Heel prettig allemaal.

Gezien het lichte zuurtje (de wijn bevat aardig wat tannine) kan deze jaargang ook heel goed enkele jaren worden bewaard, daar wordt de smaak alleen maar wat zachter en rijper van.

Prima bij rood vlees, maar ook lamskoteletten en gevogelte (al dan niet gegrild).

*) Weetje: ‘cépage’ betekent eigenlijk: ‘druivenras’. Het woord wordt in het wijnvak vaak gehanteerd om aan te geven dat de wijn in kwestie (bijna) geheel uit één soort druif is gemaakt.

€ 5,25 bij de Hema

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)